Osnaživanje zajednice

Jaki smo koliko i naša najslabija karika. Upravo zato želimo pomoći svim našim karikama koje trenutno nisu u najboljoj formi. U programu „Osnaživanje zajednice“ kroz solidarnost i razvijanje međusobnih potencijala pružamo podršku i osnažujemo one kojima samo malo fali da zasjaju i naprave prvi korak prema uspjehu.

Provođenjem informatičkih radionica želimo ojačati informatičku pismenost svih zainteresiranih kako bi bili konkurentniji na tržištu rada. Naučili biste koristiti programe MS Office-a – Word, Excel, PowerPoint, Internet tražilica itd.

Osim toga, bit će organizirane i radionice na kojima će sudionici naučiti pisati životopis i molbu, upoznati se s aktivnim traženjem zaposlenja, usvojiti informacije o tome gdje se nude poticaji na tržištu rada, steći prezentacijske vještine te osnažiti svoj poduzetnički potencijal.

Organizirat ćemo i javnu tribinu „Solidarnost u društvu“ s ciljem razvoja solidarnosti i većeg angažmana u lokalnoj zajednici.

Zajedno ćemo doći do rješenja kako kvalitetno provesti slobodno vrijeme u funkciji dnevnog boravka u Društvenom centru Laurentius. Posavjetovat ćemo se s građanima i napraviti istraživanja o njihovim željama i interesima. Na taj način građani će se moći družiti kroz „dnevni boravak“ centra po mjeri ciljane skupine i svih zainteresiranih.

Održavanjem svih navedenih aktivnosti želja nam je osnažiti našu zajednicu, steći nova znanja i ostvariti svoje potencijale na dobrobit svih građana.

Ostali programi