Eko program

Svakim danom slušamo i gledamo u medijima o velikim razmjerima onečišćenja okoliša. Prirodne ljepote, biljni i životinjski svijet je ugrožen. Pitamo se tko je krivac za to? Nažalost, odgovor je čovjek. Uz sva svoja postignuća na ovom svijetu često zaboravljamo da smo odgovorni za Zemlju na kojoj živimo te ne cijenimo dovoljno zrak koji udišemo i vodu koju pijemo.

Kako bismo barem posvijestili našim građanima ovaj problem, organizirat ćemo ekološke radionice. Cilj radionica je promicanje ekologije, očuvanje okoliša i zavičajne baštine, unaprijeđivanje održivog razvoja i promicanje ideje gospodarenja otpadom. Posebnu pozornost posvetit ćemo obradi teme doniranja hrane umjesto bacanja viškova hrane što našim siromašnim građanima može puno pomoći.

Bit će organizirano i uređenje okoliša kroz dvije volonterske akcije po izboru sudionika Ekoprograma.

Osim toga, osmislit ćemo akciju uređenja bunara i izvora pitke vode.

Ono što nas posebno veseli su dvije biciklijade čiji je cilj promicanje bicikliranja kao zelenog alternativnog prijevoza i ukazivanje na ljepote kulturne baštine i krajolika.

Vjerujemo da ćete rado sudjelovati na radionicama i pomoći u uređenju okoliša naše Imotske krajine kako bismo stvorili okoliš u kojem ćemo više uživati.

Ostali programi