Volonterstvo i aktivno građanstvo

Često se žalimo kako dosta toga u društvu ne funkcionira, a nismo svjesni da i mi, kao pojedinci, puno toga možemo učiniti. Angažirajući se oko „malih“ stvari, možemo učiniti značajne promjene i mijenjati sredinu u kojoj živimo.

Za sve one koji žele iskoračiti u našem Centru bit će organiziran tečaj: Aktivizam i aktivno građanstvo.

Na tom tečaju pokušat ćemo razviti svijest o volontiranju i aktivnom građanstvu kroz teme (Aktivno građanstvo za solidarno društvo, Društvene promjene i kako mali ljudi mijenjaju svijet, Volontiranje u RH i svijetu, Kreiranje volonterskih akcija -od ideje do projekta)

Cilj nam je da kroz ovaj program sudionici dođu do spoznaje u kakvom društvu žele živjeti, žele li zakopati svoje talente ili ih dijeliti i tako umnažati.

Vjerujemo da će odgovor biti da žele dijeliti. U tom slučaju volonterstvo će biti izvrsno rješenje jer volontiranjem pomažemo ljudima oko sebe i svojoj zajednici. Imamo priliku upoznavati nove ljude, surađivati s osobama s kojima dijelimo slične interese i uvjerenja, kreativno provoditi svoje slobodno vrijeme, iskoračiti iz svakodnevnice i iskoristiti svoje sposobnosti.

Ostali programi