Marija Krištić, Hršćevani

Imoćanka godine postala je i naše Pravo lice Imotske krajine. Medicinska sestra Marija Krištić istaknula se svojim predanim radom u doba korone u KBC-u Split, a javnosti je najpoznatija jer je prošle godine iz gorućeg automobila u blizini Solina spasila petoricu mladića.

Počašćena na našem izboru za rubriku Pravo lice, izdvojila je vrijeme u svom užurbanom, ali i jako odgovornom poslu te odgovorila na naša pitanja.

  • Kako ste izabrali sestrinstvo za svoj poziv? I jeste li požalili svoj izbor u doba korone kada su medicinske sestre i zdravstveni djelatnici općenito bili pod najvećom ugrozom?

Sestristvo sam odabrala za svoj životni poziv u djetinjstvu. Nikada nisam požalila koliko god je bilo teških trenutaka. Doba Korone je zaista bilo teško razdoblje i jedno novo iskustvo za sve nas.

  • Sve je dotaknuo Vaš hrabri čin spašavanja petorice mladića iz gorućeg automobila pokraj Rupotine. Što Vam je prolazilo kroz glavu kada ste uz suputnika ugledali automobil pun unesrećenih dječaka?

Kada smo ugledali unesrećene dječake samo smo mislili o tome kako im pomoći bez razmišljanja hoće li se nama nešto dogoditi.

  • Opišite nam kako je izgledalo samo spašavanje dječaka te koliko je adrenalin pomogao u cijeloj situaciji?

Sve je to teško opisati. Sve se odvijalo jako brzo pod velikim utjecajem adrenalina. Sekunde su bile bitne i snaga.

  • Obzirom da ste po struci medicinska sestra, jeste li se na neki način navikli na krizne situacije i stanja životne opasnosti?

S obzirom da sam po struci medicinska sestra navikla sam na razne situacije. Bude tu i lijepih i tužnih trenutaka. Ali sve je to sastavni dio života.

  • Kakav je osjećaj primiti nagradu za osobu godine Imotske krajine?

Nagradu za osobu godine Imotske krajine je jedan lijep osjećaj. Jako je lijepo dobiti podršku od svojih ljudi i to za mene ima jedno veliko značenje. Neke se stvari u životu jednostavno ne mogu opisati nego se moraju osjetiti.