ODRŽANA MANIFESTACIJA “SA SRCEM U RUCI”

U godini koju su obilježile mnogobrojne nedaće volonteri su bili svijetla točka, pomagači na koje se oni u potrebi mogu osloniti.

5.12. obilježavamo Međunarodni dan volontera, a tim povodom naša udruga odlučila se zahvaliti volonterima i dobročiniteljima koji svoje vrijeme velikodušno poklanjaju drugim ljudima.

Volontiranjem se smatra dobrovoljno ulaganje osobnog vremena, truda, znanja i vještina kojima se obavljaju usluge ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za zajedničku dobrobit, navodi Zakon o volonterstvu. A razlozi zbog kojih se osoba odluči za volontiranje najčešće su osjećaj smislenosti i sreće koji se dobiva pomaganjem, kvalitetno provođenje slobodnog vremena i povezivanje s ljudima i želja za promjenom u društvu.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, u našem Društvenom centru bila je organizrana manifestacija „Sa srcem u ruci“ kako bi se zahvalili svima onima koji radost pronalaze u pomaganju. Manifestacija je obuhvaćala prezentaciju volonterskih doprinosa Imotskoj krajini i iskustvenu radionicu gdje su volonteri dobivali uvid u društvene promjene koje volontiranje može potaknuti.

Ovog trenutka brojimo u našem projektu 21 –og volontera koji nesebično dijele svoje slobodno vrijeme pomažući u planiranju i realiziranju radionica i ostalih aktivnosti koje provodimo kroz naš projekt. Do sada su volonteri ostvarili 333 volonterskia sata.
Naši volonteri pomažu u provođenju aktivnosti iz svih 5 programa koje provodimo. Tako sudjeluju u provođenju plesnih i kreativnih radionica na kojima izrađujemo plakate, razne rukotvorine od kolaža, od lišća, figurice od glinamola i terakote i još mnogo zanimljivih i kreativnih stvari.

Hvala svima koji su se odlučili volontirati i širiti dobra djela tako što odvajaju svoje vrijeme, trud i dijele svoje vještine s onima u potrebi. Sretan vam vaš dan! Zaista nosite srce u ruci!