VOLONTIRANJE U LAURENTIUSU

Vrata našeg centra su otvorena od ožujka ove godine i od tada ugošćujemo sve naraštaje iz Imotske krajine na raznim aktivnostima.
Održavanje naših aktivnosti uvelike olakšavaju naši vrijedni volonteri!

Ovog trenutka brojimo 21 –og volontera koji nesebično dijele svoje slobodno vrijeme pomažući u planiranju i realiziranju radionica i ostalih aktivnosti koje provodimo kroz naš projekt. Do sada su volonteri ostvarili 333 volonterskia sata.
Naši volonteri pomažu u provođenju aktivnosti iz svih 5 programa koje provodimo. Tako sudjeluju u provođenju plesnih i kreativnih radionica na kojima izrađujemo plakate, razne rukotvorine od kolaža, od lišća, figurice od glinamola i terakote i još mnogo zanimljivih i kreativnih stvari.


Kroz program suzbijanje siromaštva dijelimo pakete pomoći za obitelji u potrebi što naravno ne bi bilo moguće bez naših volontera koji svoje slobodno vrijeme provode u našem centru pripremajući i dijeleći pakete pomoći za oko 100 obitelji i samaca iz Imotske krajine.


Volonteri koji djeluju kroz naš projekt imali su priliku sudjelovati i na tečaju Aktivizam i aktivno građanstvo kroz koji su obrađene teme vezane za volontiranje kako u RH tako i u svijetu. Te su volonteri kroz tečaj imali priliku čuti iskustva drugih volontera te naučiti neke nove činjenice o volontiranju.


U našem centru se mjesečno održava veliki broj aktivnosti koje bi bile teško provoditi bez pomoći volontera koji doprinose radu društvenog centra i tako našu krajinu čine ljepšim mjestom za život.

Još jednom veliko hvala svim našim volonterima koji na njihovom angažmanu!