IVAN DRAČAR

Ivan Dračar pobjednik je 21. splitskog maratona na kojem je sudjelovalo oko 1000 trkača iz 45 zemalja. U članku pročitajte što je sve rekao za našu rubriku Pravo lice Imotske krajine:

  • Kako je izgledao Vaš atletski uspon? Je li atletika oduvijek bila prvi izbor?

Moj atletski uspon je počeo na jesen 2012. godine. Iz godine u godinu sam trenirao i postizao sve bolje rezultate. Moj prvi izbor je bio nogomet, počeo sam trenirati u 1. razredu osnovne škole sve do 16 godine. Atletiku sam zavolio u srednjoj školi, odnosno  u trećem razredu srednje škole.

  • Pratite li sportska događanja u Imotskoj krajini? Kako ste zadovoljni sportom u Imotskom?

Pratim sportska događanja u Imotskoj krajini, a s obzirom koliko se ulaže imamo vrlo dobre rezultate u pojedinačnim i ekipnim sportovima. Uvijek može bolje i sigurno ćemo imati u budućnosti odlične rezultate.

Samo je nebo granica onima koji predano rade. Red, rad i disciplina

  • Na koju svoju nagradu ste iznimno ponosni? Koja medalja je na Vašoj „listi želja“?

Imam puno nagrada na koje sam ponosan. Izdvojio bih izbor za najboljeg sportaša općine Proložac za 2019. godinu.

Moja medalja na listi želja je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu. 2020.godine osvojio sam srebro, a bilo je još puno postolja koje sam najviše osvajao na cestovnim utrkama.

  • Da možete, na koji način bi potaknuli mlade da se počnu baviti sportom?

Smatram da mlade treba motivirati stipendijom odnosno treba imati sponzore, ali do rezultata se najviše dolazi konstantnim radom, samo kvaliteta i raznovrsnost treninga.

  • Kad ne trenirate i ne natječete se, kako provodite vrijeme i što vas veseli?

Kada ne treniram i ne natječem se, vrijeme provodim uz ostale obaveze – posao, malo televizija, kafići i slično. Najviše me veseli kada zacrtam cilj i sve ispunim po planu.

  • Što Vas najviše motivira?

Najviše me motivira želja za uspjehom.